Kleuren: | zwart / zwart |
---|---|
Fabrikant: | Esschert Design |
EAN-code: | 8714982210761 |
Niets is leuker dan samen met vrienden of familie pizza's bakken in je eigen tuin. Met deze pizza oven ben je verzekerd van een èchte Italiaanse pizza met een heerlijk krokante korst. Een krokante korst lukt je met deze pizza oven altijd, want bij deze pizza oven zit een pizzasteen standaard inbegrepen.
Een zwarte terraskachel met pizza oven zorgt voor extra sfeer in jouw tuin. Gezellig samen in de tuin zitten. Deze buitenkachel zorgt er voor dat 's avonds buiten zitten geen straf hoeft te zijn. De zwarte terraskachel met pizza oven van Esschert Design is een echte eye-catcher, strak en modern vormgegeven. De Esscher Design kachel is voorzien van een speciale coating, deze gaat dus wel even mee.
Deze pizza oven is tevens verkrijgbaar in roestkleur.
Zorg dat de pizza oven minimaal 250 graden is en dat je de tijd neemt om de pizzasteen rustig op temperatuur te laten komen. Trek er daarom een half uur voor uit om de pizza oven op temperatuur te laten komen. Om te achterhalen of de pizza steen de juiste temperatuur heeft bereikt kun je het volgende trucje gebruiken. Strooi wat bloem op de steen en wanneer de steen de juiste temperatuur heeft bereikt, zal deze binnen circa 30 seconden bruin kleuren. Wanneer dit nog niet gebeurt is de pizza steen nog niet heet genoeg. Wanneer bloem meteen verbrandt dan is de steen te heet. Wrijf in dit geval met een licht vochtige theedoek (wikkel deze om een pizzaschep) in een ronddraaiende beweging 3 keer over de pizza steen. Hierdoor zal temperatuur van de steen met 20-25 °C dalen.
Vanuit een pizzabol een pizzavorm maken is geen rocket science, dit lukt je! Om ervoor te zorgen dat de pizza zijn ronde pizzavorm houdt is het slim om je pizza alvast op je pizzaschep te leggen, voordat je deze gaat opmaken. Uiteraard vooraf wel even je schep van wat bloem voorzien. Op deze manier blijft de pizza niet aan je schep plakken. Wanneer je echter je familie wilt verrassen met echt Italiaans vakmanschap dan zul je moeten oefenen. Je kunt bijvoorbeeld een theedoek of een klein kussentje op je werkblad te leggen en deze met de pizzaschep op pakken. Dat scheelt een heleboel bolletjes pizzadeeg en zodra je de slag te pakken hebt;-).
Strooi vlak voordat je de pizza op de pizza steen laat glijden wat bloem op de steen. Het deeg zal dan niet vastplakken. De truc is om de schep met een korte en vlugge beweging de pizza op de pizzasteen te laten glijden. Op deze manier weet je zeker dat je pizza niet op de schep blijft plakken.
Beleg de pizza nooit te dik of met veel vocht loslatende ingrediënten, hierdoor krijg je geen krokante bodem.